ETUSIVU     TUOTTEET   TILAUS   ILMANVAIHTO   YHTEYSTIEDOT
 
 
 
  » Mikä ihmeen löylynohjain?   » Mikä on löylyn paineaalto?   » Uutiset
 

Löylyn paineaallon muodostuminen

Saunontatilanteessa vettä heitetään kiukaan kuumille kiville. Veden muuttuessa lämpöiseksi vesihöyryksi (löylyksi) sen tilavuus kertaantuu noin 1700-kertaiseksi. Muodostuu suuri paineaalto. Paineaallon on moni kokenut oikein tiiviissä löylyhuoneessa siten, että löylyhuoneen ovi avautuu ulospäin löylyn vaikutuksesta.
 

Mitä löylyn paineaalto voi tehdä raikkaan ilman tulolle?

Suunniteltu raikkaan ilman venttiilin sijoituspaikka on usein suoraan kiukaan yläpuolella kiuasseinällä tai jopa katossa kiuaslinjan kohdalla. Valitettavasti löylyn paineaalto tekee tällöin ilmalukon raikkaan ilman putkistoon löylyn heittohetkellä. Raikasta ilmaa ei pysty tulemaan löylyn mukaan. Näin ollen on erittäin tärkeää, miten ja mistä raikasilma tulee löylyhuoneeseen? Jos saunassa on koneellinen ilman tulo, se pitäisi olla löylyn heittohetkellä kovemmalla teholla, jotta raikasilma tulisi löylyn mukaan.

Kuva: Löylyn paineaallon tekemä ilmalukko. Ilmalukko muodostuu vielä herkemmin, jos raikasilmaventtiili on katossa kiuaslinjassa.

 

Mistä apu kyseiseen ongelmaan?

Veskutin löylynohjaimessa on siihen ratkaisu.

Löylynohjaimen (Veskutin 200) raikkaan ilman venttiilin rakenne on sellainen, että ilmalukkoa ei pysty muodostumaan. Jos ilmalukko kuitenkin syntyisi, pitäisi löylyn mennä jopa alaspäin. Mutta sitähän löyly ei tee, vaan se nousee aina ylöspäin. Löylynohjaimen rakenteen ansiosta raikasilma suorastaan imetään löylyn mukaan.

Kuva: Löyly imee ylös noustessaan raikkaan ilman mukaansa.

 
 
 
 
Uutiset
 
Veskutin-löylynohjaimia myyty jo yli 1000 kappaletta!
 
© Saunavesa Saunavesa Facebookissa  |  vesa.leskisenoja@gmail.com  |  0400 289 621