ETUSIVU     TUOTTEET   TILAUS   ILMANVAIHTO   YHTEYSTIEDOT
 
 
 
  » Mikä ihmeen löylynohjain?   » Mikä on löylyn paineaalto?   » Uutiset
 

Mikä ihmeen löylynohjain?

Löylynohjaimen toiminta on monijakoinen. Saunan lämmitysvaiheessa sauna lämpenee nopeammin. Saunontavaiheessa löylyn kulku hidastuu, mutta löyly pysyy kauemmin aikaa nautittavana. Saunomisen loputtua sauna kuivuu ja tuulettuu paremmin.
 

Raikasilma, miksi se pitää ohjata löylyn mukaan?

Kun raikas ilma saadaan suoraan löylyn mukaan, löyly on koostumukseltaan puhtaampaa ja hapekkaampaa. Tällöin löylyissä jaksetaan olla pidemmän aikaa ja nauttia saunomisesta enemmän. Raikkaan ilman puute saunomisessa aiheuttaa huimausta ja väsymystä.
 

Miten löylyn saa tulemaan niin pehmeästi ja pysymään kauemman aikaa nautittavana?

Pyörivän propellin ansiosta löylyn kulku hidastuu, ja samalla poistuu polte. Löyly tulee saunojille hitaammin ja pysyy kauemman aikaa nautittavana. Löylynohjain hidastaa ilman kosteuden ja lämpösisällön nousua eli pehmentää löylyä. Ilman löylynohjainta ilman lämpösisällön korkein arvo mitattiin keskimäärin 8 sekunnin kuluttua löylyn alkuhetkestä. Löylynohjaimella aika oli keskimäärin 16 sekuntia (VTT RTE 1112 / 03).
 

Vaatiiko löylynohjain toimiessaan sähköä tai muuta energiaa?

Löylynohjain toimii ilman sähköä tai muuta lisäenergiaa sen lämmön varassa,
joka kiukaasta muutenkin saadaan - sangen yksinkertaista.
 

Minkälaista lämpöä löylynohjain saa aikaan?

Lämpö tavoittaa kylpijän kahdella tavalla: ilmavirran mukana tulevana siirtymälämpönä ja kuumilta kiviltä suoraan siirtyvänä säteilylämpönä. Pienen saunan haittana on säteilylämmön ylivoima siirtymälämmöstä, jolloin löyly tuntuu pistävältä ja epämiellyttävältä. Hyvässä saunassa vallitsee tasapaino tai jopa siirtymälämmön livoima. Löylynpyörittäjä auttaa siirtymälämpöä saamaan ylivallan pienissäkin saunoissa (prof. Erkki Helamaa Saunalehti 2/2002).
 

Entä saunan kuivuminen saunomisen loputtua?

Kylmä, kostea ilma saadaan Veskutin-löylynohjain kokonaisuuden avulla pois lattiatasosta. Tilalle saadaan ylhäältäpäin alas kiertyvä lämpöinen ilma. Saunan kuivumisen kannalta löylynohjaimella on siten olennainen vaikutus, että nyt ilma kiertyy tehokkaammin, ja saunatila kuivuu paremmin.
 

Mitä tarkoittaa kolme vaihetta saunassa?

Hyvässä saunassa on kaiken muun hyvän lisäksi myös hyvä ilmanvaihto,
ja hyvän ilmanvaihdon edellytyksenä olevat kolme vaihetta saadaan toimimaan yhdessä,
jos tuloilma täydentää tasaisena virtana ja kiukaan lämmittämänä riittävästi käytetyn sisäilman; -ilmankierto täyttää koko saunatilan; -poistoilma ohjaa oikein ilmankiertoa ja on tasapainossa tuloilman kanssa. (prof. Erkki Helamaa Saunalehti 2/2005).
 
 
 
Uutiset
 
Veskutin-löylynohjaimia myyty jo yli 1000 kappaletta!
 
© Saunavesa Saunavesa Facebookissa  |  vesa.leskisenoja@gmail.com  |  0400 289 621