ETUSIVU   TUOTTEET   TILAUS     ILMANVAIHTO     YHTEYSTIEDOT
 
 
 
  » Puilla lämpiävä kiuas   » Sähköllä lämpiävä kiuas
 

Ilmanvaihto

Parhaan ilmanvaihdon saaminen sähkösaunaan.

Sähköllä lämpiävällä kiukaalla päästään parhaaseen saunontatulokseen sijoittamalla raikkaan ilman tulo suoraan löylynohjaimen yhteyteen.
 
Tuloilma
 
Rakennusvaiheen aikana tai saneerauskohteessa ilmastointikanavisto kannattaa asentaa ylä- ja välipohjaan tai saunan löylyhuoneen alas laskettuun kattoon. Kiukaan takana olevan seinän rakenteessa on helppo laskea saunakanava kiukaan yläpuolelle sopivalle korkeudelle. Paneelin pintaan on helppo asentaa Veskutin löylynohjain.

Löylynohjaimessa on paljon hyviä ominaisuuksia ja vakiona raikkaanilman säädin joka korvaa perinteisen lautasventtiilin. Tuloilma-aukko kannattaa sijoittaa noin 500 mm kiuaskivien yläpuolelle. Painava raikasilma laskeutuu normaalisti saunakanavan sisässä löylynohjaimen yhteyteen, kunnes kuuma ilma ja saunontatilanteessa löyly ylös noustessaan imee raikkaanilman mukaansa.
   
   
   
   
Raikkaanilman tulopuolella saunakanava yhdistää ilmanvaihtokanaviston ja löylynohjaimen toisiinsa. Poistoilman poistopuolella saunakanava yhdistää poistoilmaventtiilin ja ilmanvaihtokanaviston toisiinsa.

Suosittelen sähköllä lämpiäville kiukaille Veskutin 200 - löylynohjain-mallia.
   
Poistoilma
   
Poistoilmanventtiilin parhaana sijoituspaikkana pidetään nykyään kiukaan vastakkaista seinää lauteiden alla. Venttiilin korkeus lattiasta on maksimissaan 300 mm, saunakanava on tuotava niin alas kuin vain se on mahdollista rakentaa, vaurioittamatta kuitenkaan alhaalla olevia runkorakenteita. Jälkituuletuksen venttiili on syytä laittaa kattoon, se liitetään samaan poistoilmakanavistoon. Ilma tulee poistaa löylyhuoneesta koneellisen ilmanpoiston avulla. Ilman voi poistaa löylyhuoneesta myös saunanoven alta pesuhuoneen poistoilmakanavistoon.
Löylyhuone tulisi järjestää niin, että sinne muodostuisi alipaine. Happipitoista raikasta ilmaa ikään kuin imettäisiin löylyhuoneeseen poiston avulla riittävä määrä.

Saunanoven alle voidaan jättää rako, mutta ovi olisi syytä tiivistää (muuten poistoilma poistuu oven raoista eikä kierry oven alta). Kun poistoilma kiertyy löylyhuoneen lattiatasoon, saadaan lämmintä ilmaa ylhäältä alaspäin ja varpailta poistuu kylmän olon tunne.

Huomio tämä: Jos löylyhuoneeseen tulee raikas tuloilma painovoimaisesti ja läpivienti on alhaalla kiukaan vieressä joko kiuasseinällä, lattiassa tai lauteitten alla. Putkitusta kun nostetaan ylöspäin löylynohjaimen yhteyteen. On putkea nostettava myös saunan ulkopuolella noin 1 metrin verran korkeammalle kuin putki löylyhuoneen puolella on, että saadaan painovoimaa syntymään. Ulkopuolella putken eristöimätön kotelo voidaan pintakäsitellä huomaamattomaksi.
   
   
   
   
   
 
Uutiset
 
Veskutin-löylynohjaimia myyty jo yli 1000 kappaletta!
 
© Saunavesa Saunavesa Facebookissa  |  vesa.leskisenoja@gmail.com  |  0400 289 621